0575 – 743 202

Over Family Matters:
unieke aanpak

Oplossingsgerichte advocatuur: unieke aanpak

Een echtscheiding is vaak een moeilijke en emotionele tijd. Daarom biedt Family Matters diensten aan om je op een zorgvuldige manier door deze tijd heen te helpen, zodat je samen met jouw ex-partner na de scheiding zo goed mogelijk als ouders kunt blijven samenwerken. De insteek van de dienstverlening is om er samen uit te komen, zodat je zoveel mogelijk “on speaking terms” uit elkaar kunt gaan. Advocaat en mediator, Aleide Hendrikse-Voogt, gelooft in een persoonlijke en holistische aanpak, waarbij er samen met jou gewerkt wordt aan een totaaloplossing die voor alle partijen en voor de kinderen in deze vervelende situatie het beste is. Het uitgangspunt is niet “wie heeft er gelijk”, maar wel “hoe kan ieder na de scheiding gelukkig verder”.

 

 

Een belangrijke vraag hierbij is: hoe zou je willen dat jullie kinderen later terugkijken op de wijze waarop jullie de scheiding voor hen hebben geregeld?

De aanpak van Family Matters is uniek, omdat Aleide Hendrikse-Voogt er bewust voor kiest om helemaal niet meer te procederen als advocaat. Nadat zij 26 jaar lang in een procespraktijk heeft gewerkt, heeft zij ervaren dat de beslissing die de rechter na lange en kostbare procedures neemt vaak al in een veel eerder stadium met behulp van professionele, oplossingsgerichte advocaten in een minnelijke oplossing bereikt had kunnen worden. 

 

Aleide:“Een aantal jaren geleden stond ik een cliënt bij in een echtscheidingszaak. Ik adviseerde hem een schikking, maar hij wilde desalniettemin procederen. Hij vond dat hem veel leed was aangedaan door zijn ex. De procedure duurde ruim twee jaar, kostte beide partijen duizenden euro’s en de kinderen hadden een behoorlijk loyaliteitsconflict ontwikkeld. De beschikking van de rechter bleek uiteindelijk tweehonderd euro af te zitten van de schikking die ik destijds aan mijn client had geadviseerd. Dit resultaat deed iets met mijn gevoel van zingeving. Wat had ik voor deze cliënt betekend? Deze vraag heeft bij mij een denkproces in gang gezet en heeft ertoe geleid dat ik besloten heb niet langer meer als advocaat te willen procederen. Ik kies er voor alleen nog maar oplossingsgerichte en kindvriendelijke diensten aan te bieden als advocaat, coach en mediator. Ik geloof erin dat het voeren van een procedure vaak gaat om het strijden naar erkenning van iets wat niet ontvangen wordt. Veelal wordt dit in een procedure niet verkregen. Het procederen bij een scheiding leidt vaak tot alleen maar verliezers. Daarom is het belangrijk om in een scheiding de situatie tussen de partners, die logischerwijs door de levensontwrichtende fase waarin zij verkeren veelal in paniek zijn, eerst zo veel mogelijk te normaliseren om daarna te onderzoeken hoe ieder – gelet op de omstandigheden – zo gelukkig mogelijk verder kan na de scheiding.”  

Er zijn verschillende varianten om op een oplossingsgerichte manier de scheiding aan te pakken. Hiervoor hoef je het niet eens te zijn en hoef je ook niet met elkaar te kunnen communiceren. Deze diverse varianten worden allemaal aangeboden bij Family Matters. Samen met jou onderzoekt Aleide hoe het jou kan lukken om op een zorgvuldige manier uit elkaar te gaan.

 

Door middel van mediation. Of als je onzeker hierover bent, kun je op voorhand van een mediationtraject een rechtspositiebepaling en coaching op de achtergrond van een mediationtraject door Aleide vragen of als je meer nodig hebt dan mediation of een coaching op de achtergrond, kun je Aleide inhuren als jouw eigen overlegscheidingsadvocaat. Kortom, als je op zoek bent naar een oplossingsgerichte en kindvriendelijke advocaat die jou door jouw echtscheiding heen kan helpen, ben je bij Family Matters aan het juiste adres. Neem contact op om een afspraak te maken en ontdek wat Aleide voor jou kan betekenen.